Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 07:43 - Феномени - Водата чува, вижда и говори
Автор: avangardi Категория: Технологии   
Прочетен: 1424 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2007 07:43


Феномени - Водата чува, вижда и говори

image 

Японски учен прави революция в науката и съзнанието на хората с откритията си

Альона Нейкова

imageИзумителни свойства приписвало човечеството на водата още от най-древни времена. Но едва напоследък се подхожда научно към тях. Японският изследовател Масару Емото от години експериментира в лабораторни условия с вода, чиито мостри са вземани от различни източници по целия свят. Живителната течност била подлагана на различни видове въздействия като най-разнообразна музика, фотографии, картини и изображения, електромагнитно излъчване от модерните битови уреди, мисли на един човек или група хора, изговорени, напечатани и написани на хартия думи.
По време на своята работа той е направил

над 10 000 фотографии,

някои от които са публикувани в неговите книги "Посланията на водата" 1, 2 и "Водата знае отговорите". Водата е способна да ни отправя тайни послания. Тя чува на различни езици и различава грозното от прекрасното. Това японският лекар по алтернативна медицина доказва, като намира специфичен начин да заснеме различните кристали, образуващи се след въздействието на музика, реч и картини.
Д-р Масару Емото гостува в началото на седмицата в България и обеща да покаже на всички

красотата на водния кристал,

който се образува след изричане името на страната ни. Според него във водата се крие много мъдрост, а това е и значението на думата "София",  която японският учен много харесва.

image image image

От неизвестен лекар д-р Емото станал много популярен и уважаван човек в целия свят след като преди 13 години опитал да погледне на водата от различен ъгъл. Другата си гледна точка открил, започвайки да заснема водните кристали, образувани когато на водата се казват определени думи, пуска се разнообразна класическа, хеви метал музика и джаз.
Ако произнасяте нежни слова, обичате и благодарите - изобщо излъчвате положителна енергия, водата образува уникални по красота и изящност кристали. Когато ругаете, говорите лоши неща или облъчите водата с вредните вълни на мобилния телефон, телевизора или компютъра, тя ще "откаже" да създаде кристална решетка.
В момента ученият работи върху разпространението на

книга за деца,

посветена на посланията на водата. Преди две години пред Асамблеята на ООН той заявил своето желание безвъзмездно да раздаде на всички малчугани по света тази книга, защото именно те са най-свежото и чисто нещо на планетата ни и са достойни да им се повери цялото известно досега знание за водата. За първи път Масару Емото се сетил за това, когато преди 4 години станал дядо. До днес, освен на японски, книгата за деца е преведена на английски, немски и испански език.
Според д-р Емото 95% от нещата на планетата ни са неразбрани и едно от тях е водата. Никой досега не е могъл да даде отговор на въпроса, защо кристалите са различни. Когато на водата се покаже красиво изображение, се образува не само прекрасен кристал, но се появява дори и цвят в него. Ако водата не харесва нещо, не може да образува кристална решетка, все едно отказва да го стори. А водата без кристали не притежава и позитивна енергия.
Течността има способността да кодира и съхранява в себе си най-различна информация. Така че хората трябва да се стремят да създават положителна енергия. Ако в една стая пред чаша вода двама души с еднаква сила на мисълта изпращат противоположни послания като "любов" и "гняв", д-р Емото смята, че

добрата дума ще надделее.

Когато на водата се задава негативна енергия, се получават лоши кристали, чиито изображения не се характеризират със симетричност и хармония. Но при благодарност, обич и уважение заредените с добро водни частици ще се върнат при хората като положителни емоции. Този феномен доказва, че качеството на водата може да се подобри, когато тя е пълна с добра жизнена енергия.
Човешкият ембрион започва развитието си, заобиколен с повече от 90% вода. В зряла възраст организмът ни съдържа от молекулите й в съотношение 70 на сто. С напредването на годините хората губят голяма част от водния състав на тялото си, затова то бързо започва да старее. Възрастните хора се лишават и от способността да помнят дълго и много, защото количеството вода в мозъка им намалява.
В природата има 10% болестотворни микроорганизми и 10% полезни, останалите 80% могат да променят своите свойства от полезни до вредни. Д-р Емото предполага, че такава пропорция съществува и в човешкото общество. От нас самите зависи, към коя група ще привлечем мнозинството. Ако един човек се моли с дълбоко, ясно и чисто чувство, кристалната структура на водата ще бъде ясна и чиста. Под влияние на мислите водата се изменя мигновено.
В молекулата Н2О д-р Емото открива две

изключително важни послания

Двете части водород, според него, символизират два пъти благодарност, а едната част кислород носи заряда на любовта. Хората могат да живеят във вечно щастие, щом разберат структурата и посланията на водата. От нея може да се получи свободна и безплатна енергия, когато тя бъде озарена със светлина.
Масару Емото съветва тези, които не вярват на неговите твърдения, да направят следния опит. В 3 буркана сложете по филийка хляб. Над първия произнасяйте често думата "благодаря", на втория не обръщайте никакво внимание, а третия наричайте "глупак". Ще се убедите, че свеж и годен за ядене най-дълго ще остане първият хляб. Най-бързо ще се развали този, на който не обръщате никакво внимание, а след него и хлябът, наричан с обидната дума.

Седем златни правила

Приведените по-горе данни дават основание за седем златни правила или някои изводи:
1. Доброто влияе съзидателно на структурата на водата, а злото я разрушава.
2. Доброто е първично, а злото е вторично. Доброто е активно, то работи, ако се отстрани злата сила. Затова молитвените практики на световните религии включват прочистване на съзнанието от суетата, шума и егоизма.
3. Фотографиите на водните кристали доказват, че насилието е атрибут на злото.
4. Човешкото съзнание много по-силно влияе на битието, отколкото самите действия.
5. Процесът на усъвършенстване е основан на любовта (милосърдие и състрадание) и на благодарността.
6. От снимките се вижда, че тежката музика и негативните думи имат сходно действие върху живите организми.
7. Основавайки се на това, че от недрата на земята извира идеално структурирана вода и кристалите на древния антарктически лед също имат правилна форма, може да се констатира, че Земята има стремеж към самоорганизиране. Това свойство притежават само живите биологически обекти. Следователно може да се предположи, че Земята е жив организъм.
 

Огледало на душата

imageДобрите думи и положителното отношение правят живота ни пълноценен и щастлив, твърди изследователят на водните кристали д-р Масару Емото

- Д-р Емото, живо същество ли е водата?
- Нали хората са живи същества, 70 на сто съставени от вода? И тъй като водата е и огледало на душата, затова тя определено е жива.
- Казват, че след 50 години на Земята ще има много малко вода и тя ще бъде по-скъпа от златото. Как можем да предотвратим това и да спасим водата и планетата ни?
- Това наистина може да се случи, ако човечеството продължава да се отнася без уважение към водата. Но когато хората променят лошото си държане към нея, започнат да я обичат и изучават, тогава катастрофата няма да настъпи.
- Твърдите, че във водните кристали се крие много мъдрост. Как отделният човек може да я открие за себе си?
- Трябва да прави това, което съветвам и върша самият аз - да заобича водата и да се отнася към нея с любов и благодарност. Тогава ще стигне само до положителни резултати. Необходимо е да има подобно отношение и към всичко останало на Земята, защото във всяко нещо присъства молекулата Н2О.
- Според възгледите ви, за да се постигне щастлив и пълноценен живот, хората трябва да пречистят водата. Как точно се извършва това пречистване?
- За това препоръчвам да се направят 3 неща: да се каже на водата думата "благодаря", без притеснение и срам да се изрази любовта към нея и да й се покаже уважение. Именно тези действия са в основата на пречистването на водата.
- На какво може да ни научи водата?
- На този въпрос отговарят снимките на водните кристали. Те показват невероятната способност на водата да озарява всяка емоция и мисъл, сякаш е живо същество. Ако на водата се каже някоя лоша дума, като например "глупак", те придобиват неприятна форма, имат лошо въздействие и ни изпращат отрицателни послания. Същото е и с човешкото тяло. Когато някой ни обиди или самите ние се отнасяме към себе си без уважение, в нас настъпва негативна трансформация. Затова хората трябва да се научат да изричат добри думи и да имат положително отношение както към самите тях, така и към заобикалящите ги същества и предмети.
- Как точно водата предава определени послания на хората?
- Посланията на водата се изпращат чрез явлението, наречено резонанс. Тоест самата субстанция на водата показва важността на резонанса, от който хората трябва да се учат.
- Кой воден кристал е най-красивият лично за вас?
- Харесвам най-много кристалите, образувани след като на водата се кажат думите "любов" и "благодарност".
- Какво според вас символизира водата? Може ли тя да бъде символ на щастие?
- Ако хората са щастливи, водата се превръща в символ на щастието. Когато някой е нещастен, тя се преобразува в негативна енергия.

Още за феноменалните открития на д-р Масару Емото и разсъжденията му за влиянието на водата върху човешкото здраве четете в бр.32 на в. "Здрави сме".

20.07.2007 - http://www.duma.bg/2007/0707/210707/index.html




Гласувай:
0



1. val - Любопитно и с много истински прозрения...
21.07.2007 09:08
Позволи ми само да кажа, че аз лично не се прекланям и не мисля да "благодаря" на водата, а на нейният и моя Създател, защото функциите на водата и всички чудеса в природата, която ни заобикаля оставят всеки един човек без извинение за това, че не е потърсил и не е обикнал Творецът си!

Иначе - да, това е истина. Словото влияе! Когато ругаеш, вършиш грях, живееш в бунт и прочие водата в твоето тяло промене структурата си и това влияе на животът ти - защо според теб толкова много хора се разболяват? Честно казано аз не изключвам и тази причина, но не казвам, че винаги е поради това, защото Господ ни поставя в различни ситуации, за да ни научи на различни неща и да ни направи по-силин!

Прекрасен постигн!
Радвам се за споделеното! Дано хората си вземат поука!
Поздрави и усмихнат ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8338137
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95891
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930