Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 06:47 - Брак на поправителен
Автор: avangardi Категория: Тя и той   
Прочетен: 2144 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.07.2007 07:16


Отвличат Стоянка Мутафова, за да не мине под венчило Брак на поправителен Политици се изкушават от втори меден месец с първата любов
За повечето хора разводът е толкова драстична промяна, отвъд която няма връщане назад. Но макар и рядко, се срещат смелчаци, които рискуват и отново се венчават за предишния си съпруг(а). Подвластни на брачния дубъл са най-често актьорите, които по традиция са най-чувствителни към стрелите на Купидон. Но представителите на политическия и икономически елит също се изкушават от подобна стъпка. Сред най-новите примери е депутатът от Коалиция за България Добромир Гущеров. Няколко месеца след като се разведе със съпругата си Анелия, стана ясно, че отново ще се венчае за нея. Така двадесетгодишният им първи брак ще има ново начало и нов меден месец.

Малцина знаят, че Стоянка Мутафова също е искала да мине под венчило за втори път с един и същи мъж, но... била отвлечена. По време на престоя си в Прага актрисата се развежда със съпруга си проф. Роберт Роснер, за да се омъжи за Леонид Грубешлиев. Първата вечер след развода, когато празнува с бъдещите си кумове, я обсебва мъка по Роберт. "Терзаех се, че съм оставила самотен един мъж, който ме обича и когото аз обичам". Леонид забелязва настроението й и я пребива. Актрисата
изпълзява от хотела на четири крака
довлича се изнемощяла до Роснер и се хвърля на врата му: "Само теб обичам, с теб искам да живея! Тичай да анулираме развода!"
Посреща ги съдията, който преди броени часове е сложил край на брака им. "Няма начин да се анулира разводът - обяснява той, - ще трябва да се ожените отново." "Колко му е - разказва в автобиографията си Стоянка Мутафова, - отидох на другия ден на лекции, предварително уговорила се с Роснер, че след приключването на занятията сключват повторно брак. След лекцията обаче ме причака Леонид. Почти насила ме заведе в квартирата си. Там стоях заключена цяла седмица". Така актрисата се разминава с втори брак с Роснер и се венчава за Леонид в българското посолство в Прага. По-късно, когато след години посещава отново Чехословакия с новия си съпруг Нейчо Попов, тя четири пъти вдига телефона, за да се обади на Роснер. И всеки път оставя слушалката върху вилката, без да му е звъннала... "Затворя ли една врата зад себе си, знам, че повече отваряне няма".
С драматични събития е наситен и животът на Таня Масалитинова, дъщеря на един от родоначалниците на българския театър Николай Осипович Масалитинов. Тя има три брака, като първият и последният са за един и същи мъж - Леонид. С него се развежда малко след като отбелязват сребърната си сватба. Поводът - срещата с англичанина Дик, нейно романтично увлечение от ученическите й години, когато са били заедно в Руския лицей в София. Таня Масалитинова се вижда с него по време на турне в чужбина през 1971 г.  По това време актрисата е на 49 г., с много театрални ангажименти, но решава да обърне гръб на досегашния си живот, за да заживее в Лондон. И двамата влюбени имат семейства, но се развеждат и сключват брак. Той обаче продължава едва две години. На актрисата й тежи чувството за изолация и това е една от причините да приеме третия си брак с първия си съпруг като своеобразно завръщане у дома. Датата за сватбата е същата (23 юни), а шафер е внукът им Николай.
С интерес преди години се следеше и връзката между Коста Цонев и Анахид Тачева, които също се опитват да съберат отломките от любовта си във втори брак. Когато се срещат, бъдещата говорителка е непълнолетна и се налага специално разрешение, за да се оженят. Всъщност първата им среща е съвсем случайна - актьорът я вижда на новогодишно ревю в зала "България". "Сред участничките забелязах едно високо чернооко момиче
с тънко като на оса кръстче
Много грациозно ходеше", разказва Коста Цонев в автобиографичната си книга "Дон Кихот от Красно село". Пътуването до Сливен за снимките на филма "Командирът на отряда" е тяхното сватбено пътешествие. Разводът им е една от най-любопитните теми за т.нар. хайлайф, както и последвалата втора сватба след това. И тя обаче има съдбата на първата...
Сред хората, решили се на брачен дубъл, е и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Той се жени два пъти за актрисата Марта Кънчева. Първият им брак е през 1979 г., а вторият - през 1985 г., две години след развода. Впоследствие историкът често споделя, че без хармонията, която има вкъщи, не би могъл да напише книгите си, които неизменно са сред най-продаваните заглавия.
Два пъти за една и съща жена се венчава и главният редактор на в. "Труд" Тошо Тошев. След четирите си брака той се реши на още един - с обаятелната Ваня Иванова. Церемонията бе през април т.г. в комплекса Слънчев ден край Варна.
Психолозите обаче твърдят, че най-податливи на брачен дубъл са актьорите. "Динамиката, напрежението и безкрайната ревност в тяхната работа изпъва нервите им до крайност - обяснява италианският психолог Марчело Липи, - затова не е странен фактът, че животът им изобилства от десетки връзки. Към някои от бившите си партньори те се завръщат отново, защото невинаги имат емоционалната зрялост да преценят кой е най-подходящият за тях". Най-легендарното потвърждение на думите му е бурната любов между Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Когато двамата се срещат на снимките на "Клеопатра" през 1963 г., те са на върха на славата си. Младата актриса се е наложила в Холивуд още като дете, а изпълнителят на Антоний е прочут театрален актьор. За всички участници във филма обаче е ясно, че зад филмовите целувки се крие истинска страст. Продуцентите разказват по-късно, че от гримьорната в почивката се носят такива стенания, че чак им ставало неудобно. Най-конфузно обаче се чувстват законните половинки на двамата прелюбодейци. Съпругата на Бъртън Сибил преглъща много изневери, но това идва свръхтърпението й. Не по-спокоен е и тогавашният (четвърти) съпруг на Елизабет Еди Фишер. В крайна сметка обаче любовта на актьорите се оказва по-силна от скрупулите. През 1964 г. двамата се развеждат и малко по-късно се венчават с убеждението, че бракът им е за цял живот. Илюзията продължава десет години. Ревността, скандалите и пиянските изстъпления охладняват чувствата им. Развеждат се без колебание през 1974 г. и не след дълго всеки от тях си намира нова любов. За Бъртън това е югославската принцеса Елисавета, която обаче разваля годежа им, разочарована от изневерите на актьора.
Тейлър решава да рискува и предлага на Бъртън
да се оженят още веднъж. В началото той е категорично против. "Но кой може да устои на тези теменужени очи", разказва по-късно един от най-прочутите изпълнители на Хамлет. Така двамата отново застават пред олтара. Но този път избират не бляскава церемония в Холивуд, а природния пейзаж на южноафриканската държава Ботсуана. В компанията на папагали и хипопотами те още веднъж се заклеват във вечна вярност и любов.
Но и този втори опит не се оказва успешен. Жестоките им скандали пълнят вестниците, а подаряваните за помирение диаманти - бижутерийната колекция на Елизабет. Нищо обаче не може да спаси нарастващото озлобление между двамата. Те се развеждат, този път - без да мислят за още един дубъл.
От идеята за него обаче е обсебен Филип Киркоров, който преди броени месеци отново започва да ухажва Алла Пугачова. Певецът падна на колене пред бившата си съпруга на фестивала "Песен на годината" и предложи за втори път сърцето си. Зложелатели обаче твърдят, че е много вероятно подобно решение да завърши като двата брака между Памела Андерсън и Кид Рок - с много помпозност за пред хората и много сълзи насаме. Оптимистите обаче са убедени, че такива авантюри имат смисъл и дори цитират анонимен средновековен философ, който твърдял, че разковничето на дълголетието е в честото минаване под олтара. Но с една и съща жена, защото в противен случай ефектът бил обратен...
Людмила ГАБРОВСКА


Тагове:   брак,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8349748
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930