Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2009 14:36 - Детето БЛИЗНАЦИ - зодиак
Автор: avangardi Категория: Забавление   
Прочетен: 1035 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2009 19:29


  Детето БЛИЗНАЦИ image

        Ако щъркелът току-що е донесъл бебе Близнаци в дома ви, пригответе си летни кънки издухайте паяжината от ума си. През следващите петнайсет-двайсет години ще ви трябват бързина и бдителност, затова по-добре започнете тренировките отсега, докато вързопчето, пратено ви от Меркурий, все още лежи безпомощно в люлката. Доста скоро обаче то ще се научи да ходи и да говори. И ако не сте готова всеки миг да политнете нанякъде заедно с него, то вечно ще ви се изплъзва, сякаш е кълбо въздух. Опитвали ли сте някога да удържите кълбо въздух?
        Според данни от службата за преброявания в САЩ през юнския период се раждат повече близнаци, отколкото по друго време на годината. Щом сте родили през юни, значи сте могли да дадете живот на две същества. А защо не и на повече? Вие може би не мислите така? Не бъдете толкова сигурна. Ще преброите десет пръста на ръчичките и още десет на крачетата, а това в повечето случаи дава резултат – едно бебе, но не и когато бебето е Близнаци. Навярно ще трябва да промените представите си за математика. Ще разберете какво искам да кажа веднага щом то започне да пълзи. Това за което говоря, ще ви се случва десетки пъти на ден. Готова сте да се закълнете, че ей сега сте го видели, да си играе с електрическият миксер в кухнята. Но нима е възможно? Ето го чак на другият край на къщата – застанал на задния праг към градината, малкия палавник щастливо дъвче листата на петунията. Та нима е възможно да бъде на две места едновременно? Спомнете си, че го управлява Меркурий. Онзи гръцки бог, когото сте виждали нарисуван в книгите с крилати сандали и бляскав сребърен шлем. Сложете върху главата на своето дете една кухненска тенджера вместо шлем и се опитайте да видите с въображението си крилата, израснали от пухкавите розови петички. Не забелязвате ли приликата?
       Никога не съм одобрявала онези подобни на юзди каишки, които майките купуват, за да връзват току-що проходилите бебета, когато отиват с тях на пазар.Видя ли ги в магазина, все ми се струва, че тези жени разхождат на каишка кучетата си. И все пак бих посъветвала майката на детето Близнаци да се снабди с две-три от тези изобретения за всеки случай. 
       Може би най-напред ще си помислите, че ако това бебе е толкова енергично, на всяка цена трябва да му осигурите здрава кошарка. Разбирам логиката на разсъжденията ви, дори съм склонна да се съглася с вас, но не зная дали бебешката кошара е най-подходяща за детето Близнаци. Да го затворите в тясно пространство, означава просто да проявите жестокост към малкия, който жадува с цялото си същество да търси, да изследва, да изучава. Но дори лишаването от физическа свобода не е тъй страшно, както умственото бездействие, на което сте го подложили, затваряйки го в миниатюрна синьо-розова клетка, докато целия вълнуващ свят наоколо му обещава какви ли не гледки и наслади. Не го затваряйте в кошарката прекалено дълго. Подобно ограничаване и насилие над свободата на Близнаците може да доведе до емоционална депресия, която да се окаже твърде упорита. Не забравяйте, че Близнаците са въздушен знак, а въздухът трябва непременно да се движи. Ако се налага да затворите това дете зад решетките на кошарката, обезателно му оставете най-разнообразни играчки и пъстри книжки, с които да се забавлява.
        Разбира се, то няма да се задържи там дълго – скоро ще му омръзне. Меркурий управлява гласните струни и когато малкият палавник реши да изпробва таланта си в тази насока, вие няма да повярвате, че целият невъобразим шум действително идва от една тъй мъничка уста. Обзалагам се, че бързо ще го пуснете на свобода. Освен ако нямате извънредно търпеливи и глухи съседи.
       Децата Близнаци често нервират по-възрастните спокойни хора с бързите си, стремглави движения. Големите непрекъснато поучават малките Близнаци да престанат да щъкат насам-натам, да седят мирно и да не вършат по две неща наведнъж. Но да вършат именно по две неща наведнъж е в природата на тези деца. Онова, което по-уседналите, лениви хора наричат немирност , за Близнаците представлява чисто и просто естественото му състояние. Не е правилно да внушавате на такова дете, че ще заслужи похвала, ако се опита да подражава на по-бавните, не тъй жизнерадостни хора. Навярно няма да е зле, ако го научите да обуздава малко бързината си за свое собствено добро, но не ще можете да промените първичната му природа, без да попречите на неговите естествени наклонности. Трябва да се стараем да помним, че живото и подвижно дете Близнаци, което смущава по-интровертните си родители – както и тихото, предпазливо дете Козирог, което дразни по-агресивните си родители, - са просто верни на собствената си природа. Да бъдеш верен на себе си, е достатъчно трудно и без намесата на околните, които упорито се опитват да променят личността си. 
        Обичайте своето дете Близнаци заради това, което е то – дружелюбно, будно и любознателно малко същество, избързало напред в развитието си. Не можете да обърнете светулката в охлюв или охлюва в светулка. Както и леопардът не може да смени петната си. Бих добавила само, че ако някой се опита да ги изтрие, ще се получи един твърде нещастен, нервен леопард. Не посягайте на тези петна на двойствеността у вашето дете Близнаци. Някой ден то може да ви накара да се гордеете с конструираното от него здание и спечелена литературна награда, и когато прояви двустранният си талант, вие ще се учудите защо сте се опитвали да стегнете природата му в един-единствен калъп. Ако скача наоколо като пощръкляло, това означава, че просто тренира вродените си бързи рефлекси. Пъргавият му като светулка ум може да ви обърква, но не забравяйте, че този ум е по следите на хиляди хрумвания, мъчи се да ги разбере, да реши кои да отхвърли и кои да скъта за бъдещето.
       Учителите обикновено веднага забелязват, че тези момичета и момчета много бързо се научават да четат. Близнаците са едва ли не изобретили думите. Децата Близнаци нямат нищо против, ако учителя ги накара да рецитират, и с усмивка посрещат темата за съчинение, която у другите предизвиква само въздишки. Те изпитват истинско удоволствие да общуват с околните и споделят с тях своите знания устно или на белия лист. Много от тях притежават механични умения и си служат еднакво добре и с двете ръце. Често може да срещнете дете Близнаци, което пише с лявата си ръка и рисува с дясната. Случва се някои от тях да си гризат ноктите, но пръстите им обикновено са тънки и чевръсти, ето защо те са умели фокусници и могат отлично да свирят на музикални инструменти. Някой ден тази дарба може да ги превърне в добри хирурзи, зъболекари или часовникари. Ръцете на Близнаците са нежни, изразители и сръчни 
       Децата Близнаци обикновено притежават силно изразена способност да имитират другите. Типичното за Близнаците остроумие и склонност към ирония се проявяват рано. И вкъщи, и в училище такова дете живее в полуизмислен, полуреален свят, в който истината и фантазията непрестанно се преливат – ту фантазията приема лицето на истината, ту истината се представя като фантазия. Може да ви се струва, че детето Близнаци често преувеличава, и дори лъже. Но то просто не може да надделее над желанието да внесе малко колорит в някой свой разказ, а и обикновено започва само да си вярва, че всичко е станало действително така, както го представя. В такива случаи трябва да се отнасяте към него много внимателно, тъй като то всъщност се опитва да даде воля на яркото си въображение. Вместо да го карате да се чувства виновно, задето притежава въображение, просто му напомнете, че винаги трябва да казва истината, а съчинената история е по-добре да опише в тетрадката си. Когато свикне да прави това, то ще може да различава ясно измислицата от факта и няма да се колебае между тези два свята . Децата Близнаци на които са попречили да се изразяват и общуват свободно, може да потърсят убежище в един илюзорен, полуистински свят. Добре е детето от тази зодия да започне отрано да изучава чужди езици – те ще му се удават без трудности. Когато в случая с детето, родено под знака на Водолея, владеенето на няколко езика ще се окаже много полезно за него, защото Близнаците обикновено говорят и пътуват много. 
        Когато детето Близнаци се опитва да ви убеди, че може едновременно да учи уроците си и да слуша радио, то вероятно казва истината. Ако бележките му в училище не опровергават това, защо да не му разрешите да прави това? Близнаците никога не се задоволяват с една-единствена дейност. Сякаш в рамките на едно съществуване им е отредено да изживеят два живота и те бързат да усвоят всичко без да губят нито минута. Главните опасности в този случай са липсата на търпение и нежеланието да се упорства, докато изучаваната материя бъде усвоена добре. Не насърчавайте склонността у тези деца да плъзгат пъргавата си и бърза мисъл по повърхността на знанието, без да се задълбочат в него.
За вашето дете Близнаци може би ще бъде трудно да бъде точно , защото , накъдето и да тръгне , от пътя му винаги ще го отклоняват все нови и нови находки. За него може би ще бъде трудно и да ви слуша без да ви прекъсва, тъй като начаса е схванало мисълта ви и подробностите не го интересуват. То вероятно често ще повтаря, без да позволи и на вас да правите същото, което естествено дразни повечето хора. В класната стая може да го разсее всичко – някоя муха, късче цветна хартия или струйка дим отвъд прозореца. Не е лесно да го заинтригувате, но успеете ли, ще бъдете богато възнаградени от съсредоточеното му внимание и ласкателно любопитство.
       Юношата Близнаци няма да се отделя от телефона, всяка седмица ще излиза с нова приятелка, ще промени поне сто пъти своите планове за бъдещето, ще кара леката кола доста бързичко, ще човърка мотора и ще поправя пералната машина. Момичето от тази зодия ще има успех сред момчетата, от очите му ще рукват сълзи и на лицето му ще грейва усмивка сякаш с едно натискане на копчето. Тези деца ще ви уморят, но и ще ви подмладяват.
      Когато вашето дете Близнаци най-сетне порасне, доста хора ще ви кажат с укор, че то посяга към твърде много неща наведнъж. Това ще предизвика у вас усмивка, която може би ще ги подразни. А вие всъщност ще си спомните един пролетен ден, когато детето ви е било на седем години. Ще си спомните как е посегнало и е пъхнало пръстче в шоколадовия пай, после в крема за бръснене на баща си, в аквариума на рибките, в кофата с боклук, в една чиния с гореща супа и дори в електрическия контакт. Била сте разгневена не на шега. По-късно, по здрач, сте гледали как то припка наоколо и лови светулки в тревата. Тогава с въздишка сте се запитала на глас: “ Защо трябва да тича така, като бясно? Защо трябва да си пъха носа навсякъде? Какво за бога търси?” А детето ви е чуло и се е смутило. Завинаги сте запомнили погледа в неговите умни, бистри очи, както и отговора му : “ О, мамо…..Наистина не знам. Но не се тревожи. Каквото и да е, ще го намеря.”    



Гласувай:
0



1. anastasiia - Аз, като дете "близнаци" ,
01.06.2009 18:43
потвърждавам всички хубави неща, написани за детето-близанци!:)))
Честит празник, Иле!:)))
цитирай
2. avangardi - Ася, всички хубави неща са верни, от опит зная,
01.06.2009 19:33
защото синът ми е зодия "близнаци":-)))))
И сега не спирам да се изненадвам, независимо, че е 26 години:-)))
Поздрави и прегръдки, Ася:-)))
цитирай
3. esen - И моята дъщеря е зодия "близнаци".
01.06.2009 20:07
"Слънчевите знаци на зодиака" от Линда Гудман е най-страхотната книга за зодиите. Всичко е толкова точно, че сякаш са анализирали точно четящия и неговия характер.
Честит празник на детето у нас!
Поздрави, Иле!
цитирай
4. hel - Поздрав!
01.06.2009 21:26
Ще се радвам да имам внуче - близначе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8334236
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930