Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2009 13:47 - Детето ТЕЛЕЦ - зодиак
Автор: avangardi Категория: Забавление   
Прочетен: 977 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2009 13:52


Детето ТЕЛЕЦ  
image
image

 

        Може би ще започне да ви става ясно , че новороденото е Телец, когато се опитате да го облечете, за да го пренесете от болницата вкъщи. “Пъхни ръчички в хубавото елече, дето баба ти го оплете – прошепвате вие с нежен, майчински глас. – Защо стискаш юмручета и не сгъваш ръчички? Хайде, помогни ме като едно добро бебче. Моля те, не ми пречи.” 
          “Нека аз да опитам – казва съпругът ви. – Е, хайде, мойто момче. Нека да напъхаме тези лапки в ръкавите. Виж колко е лесно. Ей!Нали ме чу, Чарли? Давай. Размърдай си ръцете! Размърдай ги де!” 
         Влиза мед.сестра . “ Не се отчайвайте – казва тя. – Като малки винаги трудно се обличат. Боже, какво хубаво бебе! Ококорено, а не гъква.”
         “Да, кротичък е – заявява съпругът ви.- Но все скръства ръцете се на гърдичките и не мога да ги разтворя. Толкова е силен, че не мога дори да ги разтворя.”
       “Май, че не иска това елече” – подхвърляте вие притеснено, майчинската интуиция започва да се обажда. 
      Сестрата се приближава до вашият малък Телец с професионална експедитивност. “Аз ще го облека. Хайде, опа! В ръкавчето, първо тук, после там, ето така”.
         Едва сте напъхали малката ръчичка и изведнъж личицето на вашето бебе става синьо-червено-мораво, разнася се такъв писък, че всички сестри на етажа влетяват в стаята /Това е по-скоро рев, отколкото писък. Ординаторът в края на коридора помислил, че бойлерът в сутерена е избухнал/ Вашето бебе от зодия Телец просто съобщава, че не желае да го подмятат. Това е предупреждение и то ще се повтори.
        Съседките ще чуват същият писък всеки път, когато се опитате да накарате своето дете, родено през май, да направи нещо, което не иска. Ще си имате хиляди главоболия, когато например се мъчите да натикате кашата в стиснатата му уста, която сякаш е залепена, да напъхате нарочно изпруженото краче в найлоновите гащички или да вкарате запъналото се пълничко розово телце във ваната. Майките на децата Телец винаги имат мускули като на Херкулес и са изпити като Туиги. 
       Удоволствие е да се отглежда Телецът, след като се абстрахираме, че е твърдоглав. Родителите на децата Телец ще открият че те са гальовни и обичливи. Обожават да ги мачкат, да ги гушкат и галят. Малкият Телец с лизнато отпред на челото или с къдравия кичур в очите ще скочи в скута ви, за да получи целувка, и с мечешката си прегръдка направо ще ви изкара въздуха. Ако има доверие на приятелите ви, ще се отнася толкова мило и с тях. Малкото момиченце Телец ще кокетира от своето високо столче, за да и дадат допълнително десерт. Навярно тя е татковата кукличка. Трудно е на таткото да устоява на чара и, така както на мама и е трудно да отказва на кроткото си и добро синче. Децата и от двата пола са здрави, силни, и със спортни наклонности. Момчетата са си момчета, понякога са направо ужасни, забавни, жилави и яки. Момичетата са си момичета – грижат се за куклите като истински майки, прибират и разтребват и си играят на домакини. Някои от тях са мъжкарани и ще ги заловите да се катерят по дърветата или да играят с момчетата, но по принцип те притежават всички прелести на женствеността, на които могат да разчитат, щом решат и всъщност честичко го правят.
       В повечето случаи децата Телец сякаш са по-кадърни от другите деца и това личи още когато прохождат. От една страна, те са емоционално стабилни, рядко ги обземат дълбоки депресивни настроения, пристъпи на невъздържаност или склонност да се самоизтъкват. Те могат да бъдат спънати и упорити, понякога срамежливи и плахи, но нормалните затруднения и мъки, свързани с растежа, са малко при тях. По характер Телците обикновено са спокойни и приятни, не се разстройват и нервират лесно.
      Те са уравновесени, ведри и постъпките им са предвидими, освен когато се заинатят. У тях има някаква зрялост, каквато липсва на децата подени под другите слънчеви знаци / с изключение на Козирога и Скорпиона/ Дори най-малките Телци обикновено се държат съвсем добре пред хората, но си глътват езика, ако попаднат в центъра на вниманието. Оставете ги да си играят сами в ъгъла и гостите ще се чудят колко добре са научени.
       Детето Телец тихо и кротко се занимава и рядко ви кара да се чувствате неловко от това, че се държи невъзпитано или се прави на всезнайко. Обаче ако го провокирате и дразните, като упражнявате върху него постоянен натиск или настоявате да свърши нещо, което то категорично отказва, детето Телец може да се настрои войнствено. Единственият изход от подобно неподчинение е любовта. Никога силата. Ако често е било насилвано от по-възрастните, може да израсте мълчаливо, мрачно и жестоко. Не забравяйте, че Телецът не може да устои на физическите изяви на обичта. Една силна прегръдка, голяма приятелска целувка или лъчезарна усмивка ще го изкарат от неговото упорство Винаги говорете мило и логично. Крясъците и високият и рязък, заповеднически глас го карат просто да си затвори очите и запуши ушите. То е способно да се противопоставя на дисциплината и заповедите, докато свят светува, но нито минута може да устои на обичта.
Дори от най-ранна възраст умът на Телеца откликва на здравия разум.Ако му звучи приемливо, ще го направи но ще поиска обяснение. Нищо сложно.Само чистата, проста, неподправена истина. 
       “Трябва да си лягаш вече, защото аз така казвам” – с това доникъде няма да стигнете. За него такова изречение нито е разумно, нито приемливо. Обаче едно тихо изявление от рода на “Сега трябва да си лягаш защо ще изгасим ламата Ако не го направиш няма да те пуснем да играеш навън утре, защото ще бъдеш много уморен”, навярно ще го накара да обуе чехлите и да се приготви за сънчо. Ще има ефекти ако кажете “Хайде скачай в топлото легло сега, пъхай се между хубавите, чисти чаршафи, а аз ще те завия с мекичкото одеало. После ще ти прочета приказка.” Няма никакво значение колко се е инатил, при тези думи почти винаги се превръща в ангел. Телецът има много чувствителна природа и когато му описвате усещането за нещата, той в повечето случаи откликва. Само да настоявате на своето е безполезно и опасно за бъдещата му личност.
       Цветовете и звуците силно влияят на неговото настроение и чувства. Ярките, несъвместими оранжеви и червени цветове в стаята му ще го изнервят и направят неотстъпчив. Пастелните тонове, особено розово и всички нюанси на синьото, ще имат почти магически ефект. Това дете очевидно реагира на цветове. Ако те съответстват на неговите трептения, то ще запази спокойствие. Ако са в дисонанс, буквално ще разрушат емоционалната му устойчивост. Високите шумове имат същият ефект.
        Добре е колкото се може по-скоро детето Телец да започне с уроци по музика или пеене. Почти всички Телци имат нисък, приятен мелодичен глас, а мнозина притежават голяма певческа или музикална дарба и трябва да я откриете отрано, за да се развие в правилна насока. Дори ако няма да превърне музиката в професия, Телецът обича да слуша малкият си грамофон в стаята. Може би ще предпочете класиката пред модерните ритми или детските песни. Навярно ще обича да рисува, да оцветява или рисува с маслени бои и има голяма вероятност да се окаже наистина надарен. Вашият Телец непременно трябва да разполага с много хартия и цветни моливи. Това е любимият му начин на самоизява.
      Учителите обикновено смятат, че детето Телец е гордост за класа. Момчетата и момичетата от зодия Телец са усърдни в учението, овладяват уроците си системно и притежават отлична способност да се концентрират, освен ако нямат ранени планети в рождения си хороскоп. Те не са блестящи ученици каквито са Близнаците, Водолеят или Овенът, но по всяка вероятност няма да се разтакават или да се замерят с книжни топчици в занималнята, макар че лесно се разсейват. Обикновено детето Телец е доста послушно. Умът му възприема бавно, но след като даден факт или дата е научена, никога не се забравя. Тези деца се представят добре на контролните, защото внимателно се подготвят за тях. Често ги избират за отговорници на групите, които работят по интереси, заради това, че обичат честните взаимоотношения, а също така и заради безспорния им здрав разум и правилна преценка. 
      Детето Телец може да създаде ядове на родителите си поради своето упорство, но тези моменти са малко на брой и рядко настъпват. Една майка на Телец, която аз познавам, веднъж завела сина си на училище и съжалила, че не е останала у дома и се е намесила в тази работа. Малкият Телец бил оскърбил учителката , като настоявал че фактите, които им съобщила са погрешни. Естествено, автора на учебника също грешал. На другият ден майка му го изкомандвала да отиде до катедрата и му заповядала :” Извини се на мис Апългардън, Сами”. Това станало около девет часа сутринта По обед в кабинета на директора чули майката с изтощен глас да повтаря заповедта си :” Извини се на мис Апългардън, Сами”. По-късно същият ден след като учениците се били разотишли, прислужникът събирал кошчетата за боклук. Като минал покрай директорския кабинет, той дочул странен, далечен, трептящ, почти мъртвешки глас, който долитал отвътре “Извини се на мис Апългардън, Сами. За последен път, извини се” През затворената врата се чул тъпият звук от удар с дървена показалка. Последвало мълчание. На другият ден момчето било пак на чина си. То проявило по-голяма издръжливост от учителката, майка си и директора. Изобщо не се извинило. Но влязло в списъка на героите.
        След като се примирите с фактите, че нищо не може да помръдне вашия малък Телец, когато зарови яките си крака в земята, с радост ще гледат как той расте. Навряно ще изпоцапва хубаво дрехите си, докато играе със своите камион чета и тракторчета, а най-странното е че косите на момченцата от зодия Телец миришат на топло птиче гнездо, независимо колко често ги миете,. Тези деца обаче никога не губят нито бележниците си, нито топчетата за игра. Когато порасне Телецът няма да кара колата на баща си твърде бързо и накрая да я усуче около някой телеграфен стълб. Той е способен да нападне хладилника и да изяде пърженото пиле, оставено за вечеря, както и да не пази новите мебели. Но когато порасне, с него ще ви бъде страшно лесно. А и няма да забравя рожденият ви ден. Вашата дъщеричка Телец може да скъса официалната си рокличка, докато се катери към къщичката си на дървото, или да се разбеснее, ако някой счупи макар и една от скъпоценните и вещи. Но тя ще ви помага да печете курабийки с джинджифил и след като щастливо се задоми, вие винаги ще сте добре дошли в нейния чудесен дом. Във всеки случай внуците ви ще се държат добре.
     Отглеждайте своето момченце или момиченце Телец в топла, уютна атмосфера, наситена с любов. Обградете го с видима нежност вместо с невидими огради от бодлива тел. Не го дърпайте за рогата и го оставете да си пасе спокойно. Влейте в ушите му музика, напълнете очите му с красота и някой ден то ще изпълни сърцето ви с покой. Дори мис Апългардън ще му прости.




Гласувай:
0



1. iliada - Илче!:)
01.06.2009 15:43
Фантастично!Аз се върнах в детството си !:)Да големия и малък Телец в мен ти благодарят от сърце!:)))
цитирай
2. eleonoraknyazheva - Мда,
01.06.2009 15:59
здрав разум и значими аргументи - вярно е.
Освен това сме артистични - Венера ни е покровителка. Няма телец без влечение към изкуството и естетиката.
Благодаря ти.:))
цитирай
3. avangardi - iliada и eleonoraknyazheva - Благодаря:-)))
01.06.2009 19:25
И аз си спомних детството, все едно, че за нас са правили хороскопа:-))
Много точни попадения:-)
Няма и телец, който да не е завладян от изкуството под каквато и да е форма:-))
Поздрави и на двете, приятна вечер! Прегръщам ви с обич!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8305059
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95672
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031