Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2008 17:02 - Учителко, целувам ти ръка - прости!
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 5070 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2008 06:52


>>> Учителко, целувам ти ръка - прости !
 (435x342, 64Kb)

Учителко, целувам ти ръка - прости
       
Автор: Avangard
Номер: #556883
Категория: Галерея
Дата создания: 09.03.2008 - 16:46:14

Посмотреть плэйкаст в новом окне
 

Учителко, целувам ти ръка

Случайна среща,
във жената бяла
Учителката своя аз познах,
отмина ме, не беше ме познала,
затичах се, извиках и я спрях.
Представих си я хубава и млада,
с коси от злато във учебен час.
И ако днес е бяла безпощадно,
то тя е побелявала от нас.

Прости ми прегрешенията много
и болките от другите и мен.
Ти хора ни направи със тревоги,
учителко любима “Добър ден”.
Снегът в косите падал е неволен,
но аз не вярвам, че е сняг това.
А все си мисля, кръг е ореолен
Учителко, целувам ти ръка.

Припев: /2x/
Прости ми, прости ми
Прегрешенията и болките от другите и мен
Ти хора ни направи
Учителко, любима “Добър ден”

Случайна среща,
във жената бяла
учителката своя аз познах,
отмина ме, не беше ме познала,
затичах се, извиках и я спрях.
Снегът в косите падал е неволен,
но аз не вярвам, че е сняг това.
А все си мисля, кръг е ореолен
Учителко, целувам ти ръка.

Припев:...

ИЗПЪЛНИТЕЛ: Росица Кирилова
Официален сайт: www.rossi-kirilova.com

Дискография: 

1983 - Тишина - сингъл
1984 - Любов завинаги - LP, MC
1985 - Усмихни се за мен - LP, MC
1986 - Росица Кирилова - LP, MC
1987 - Кажи ми добър ден - максисингъл
1987 - Всичко е музика - сингъл
1988 - Нещо невероятно - LP, MC
1989 - Приятелите винаги остават - LP, MC
1990 - Вик за близост - сингъл
1990 - Всяко нещо има свое време - LP
1993 - Живей за мига - MC, CD
1994 - Мики Маус - MC
1995 - Без маска и грим - MC, VHC
1995 - Моята кукла Барби - MC
1996 - Вълшебница - MC
1997 - Учителко, целувам ти ръка - MC
1998 - Бог да е с теб - CD 1 / Бог да е с теб - CD 2 - 2MC, 2CD, VHC
1999 - Парцалина - MC
2000 - Банани с пижами - MC
2002 - Роси и приятели - MC, CD
2006 - Сърцето знае защо... - CD
2007 - Бог да е с теб - CD 1 / Бог да е с теб - CD 2 - 2CD



Гласувай:
0
0



1. kliment - Моите безкрайни благодарности за ...
09.03.2008 17:13
Моите безкрайни благодарности за постинга!
Той ме върна в далечната ми младост, когато не намирах Росица Кирилова за особен музикален талант. Сега я преоткривам и коригирам повърхностното си мнение. Текстът на песента ме разчувства. Всякога съм си спомнял с особено уважение моите някогашни учители и благодаря на Бог, че ме удостои да познавам истински педагози и жертвени личности.

цитирай
2. avangardi - Росица Кирилова
10.03.2008 06:41
е родена на 2.07.1963 в София. Когато през 1982 неизвестната група "Следа", създадена от няколко почитатели на кънтри-музиката, се появява в едно от младежките телевизионни предавания, едва ли някой е предполагал, че русото момиче, което пее с нея, ще се превърне в най-популярната певица в България (в класацията на радиопредаването "Музикална стълбица"). И то само след по-малко от две години. Тя работи самостоятелно от 1983 и дебютира с песента "Тишина" (м.Димитър Ковачев), която вече е популярна от изпълнението на Васил Найденов. Изглежда на българската естрада по това време липсват певци именно от този тип, защото с лирични песни, близки до стила кънтри, простота и непосредственост и без впечатляващи гласови данни бързо придобива популярност и скоро съперничи по известност на всички "звезди". Почти всички песни, които изпълнява, се превръщат в шлагери (автор на текстовете е най-често Георги Начев), а някои от тях печелят награди на различни конкурси: "Бялата река" (м.Димитър Ковачев) - трета награда в радиоконкурса "Пролет" - 1984; "Сбогом, клас" (м.Благовест и Светослав Аргирови, изпълнена съвместно с авторите) - първа награда в същия конкурс - 1985, "Ако ми каже" (м.Тончо Русев) - втора награда и наградата на ЦК на ДКМС на фестивала "Златният Орфей" - 1984, "Любов завинаги" (м.Морис Аладжем) - "Мелодия на годината" в едноименния конкурс на БНТ - 1985. Участва на конкурса "Хората и морето" в Рошок, Германия - 1985 и в програмата на Световния фестивал на младежта и студентите в Москва - 1985. Студентка е в СУ "Кл. Охридски" (в началото английска филология, а по-късно - журналистика). През 1987 е издаден максисингъл с две песни, изпълнени от нея. Гостува в Чехия, където записва в дует с Караел Зих, участва в телевизионни предавания и сборен концерт в зала "Луцерна". Много популярен е дуетът й с Георги Христов (издадена малка плоча и албум -"Всичко е музика" и "Нещо невероятно" - 1988). "Нещо невероятно" печели І награда на радиоконкурса Пролет - 1988, "Най-добрата дума" - песен на публиката на Мелодия на годината - 1990. През 1993 дуетът й с Панайот Панайотов печели първите награди на жури и публика на Интерфест Битоля. Популярна е и като водеща на музикалните тв предавания "Като лъвовете", "Маратон", а от 1995 е авторка и водеща на "За животните с любов" по БНТ. През последните години участва в трио "МВР" заедно с Мими Иванова и Ваня Костова. През 2006 Росица Кирилова се завърна на голямата сцена с новия си албум "Сърцето знае защо".
http://bgestrada.com/izpylniteli/rosica_kirilova/rosica_kirilova.htm
цитирай
3. doka - Чудесен пост...! :)))
10.03.2008 17:57
Благодаря ти,мила Илка...! :)))
Обичам Роси Кирилова...!!! :)
Усмихната да е вечерта ти...:)))))
цитирай
4. анонимен - учителко любима
26.11.2010 08:45
това е моята любинма песен от роси също и мики маус и моя кукла барби ще пеем почти целия клас понежесме 4 кллас пеем учителко любима накрая на годинта
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 4552940
Постинги: 1718
Коментари: 9200
Гласове: 62793
Календар
«  Ноември, 2014  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Блогрол
1. Тези, които обичам да чета
2. Магическо Прозорче към света в блог.бг - по азбучен ред
3. разкази за художници avangardi-блог вълна
4. ДВУЕЗИЧНА БИБЛИОТЕКА с преводна литература
5. онлайн радио
6. Грамофонните плочи от края на миналия век!!!
7. Театър и стихове за големи (възрастни) - радиотеатър и плочи
8. многоезичен онлайн речник - the free dictionary
9. BULGARIAN ORIGINALS 70s - 80s
10. Вечери за двама - музикална вълна - avangardi
11. In memoriam - В памет на Явор
12. Онлайн филми - Online Filmi
13. Онлайн филми - Online Filmi
14. Все композиции получены из открытых источников в интернете и не предназначены для коммерческого использования. Примерное количество составляет - 3 175 431 файлов
15. Тринадцатый апостол — Избранный
16. http://www.allposters.co.uk/
17. ПЕСКОСТРУЙНЫЕ РИСУНКИ
18. Топ песен
19. Охота на снежного человека
20. bogovete
21. КЛУБНА
22. Castle
23. Кино зарубежное
24. Красавица и чудовище http://вахдат.рф/
25. Унесенные ветром
26. С новым годом, мамы!
27. Охота на снежного человека
28. Интересно от Историята
29. 24 часа онлайн
30. http://film-old.ru/