Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2022 22:06 - Енки и Енлил: забранената история за произхода на човечеството
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 4826 Коментари: 2 Гласове:
24

Последна промяна: 18.12.2022 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 Енки и Енлил: забранената история за произхода на човечеството – древните шумерски текстове споменават анунаките като „тези, които са слезли от небето“. Мощна раса от извънземни същества, които са проектирали човечеството преди стотици хиляди години. Анунаките или „тези, които са слезли от небето“ са основните богове на древните шумери, акадци, асирийци и вавилонци, които са живели в Месопотамия (днешни Иран и Ирак).  

Енки е един от най-значимите богове в шумерската митология и покровител на град Ериду. Древните жители на Месопотамия смятат Ериду за първия град, създаден в света. Енки е отговорен за създаването на човечеството, което е било предназначено да служи на боговете, в епоса за Атрахазис. Тази епична поема от шумерската митология обхваща историята от Сътворението до Големия потоп.

Най-красивите древни градове в света – топ 10 класация

Хората, които по това време имали дълъг живот, се размножили бързо и Енлил, главният бог, бил много обезпокоен от шума, който хората вдигали. Той решил да изпрати катастрофи на Земята, за да намали населението. Но при всяко бедствие, хората молели Енки да ги научи какво да правят, за да оцелеят.
image

След това Енлил решава да изпрати голямо наводнение, за да унищожи човечеството веднъж и завинаги. Тъй като Енки не бил в състояние да осуети плановете на Енлил, той слиза на Земята, за да спаси Атрахазис, когото смятал за справедлив човек. Енки инструктирал Атрахазис как да построи ковчег, за да се спаси от гнева на Енлил, а всички останали хора били унищожени при потопа.

 

След потопът Енлил предложил да създаде отново човешко същество. Но този път с ограничения, като например да бъде по-малко плодовито, по-малко живеещо и по-уязвимо от предишната раса.

Планетата Нибиру – Енки и Енлил: Забранената история за произхода на човечеството
image

Зекария Сичин, азербайджански писател, предлага коренно различна гледна точка за произхода на човечеството, както той обяснява в колекцията си от книги „Хрониките на Земята“. Зекария квалифицира анунаките като древни астронавти. И че „тези, които са дошли от небето“ били извънземна раса от интелектуално превъзходни същества. Те научили шумерите на астрономия, архитектура, математика, медицина, металургия и им дават писмения език. Сичин смятал, че съвременният хомо сапиенс е резултат от генетична манипулация. Също че анунаките са образували шумерите чрез сливане на ДНК на хоминид със своята собствена ДНК.

Въз основа на вавилонската поема Енума Елиш, събрана върху клинописни глинени плочки от библиотеката на асирийския цар Ашурбанипал в Ниневия, Зекария Сичин, експерт по древни езици, започва преинтерпретиране на мита за сътворението на Земята. Този мит има доста любопитни прилики с библейското Битие.

Според неговата интерпретация Нибиру, „Дванадесетата планета“, има дълга елиптична орбита от 3600 години около Слънцето. Тя е била населяване от хора, много подобни на нас. Според Сичин една от двете луни на Нибиру може да се е разбила катастрофално с Тиамат, древна планета между Марс и Юпитер, която се е разделила на две части. Едната част била превърната в нова планета преди милиони години. Орбитата, заедно с една от луните на Тиамат, формира настоящата планета Земя с нейната Луна.

  Най-мистериозните аномалии на Марс – топ 10 класация

Те основават своите бази в древна Месопотамия и в Южна Африка, където намират своите мини за извличане на ценни минерали. Жителите на Нибиру обаче не са извършвали минната работа, затова изпратили хората от Ануннаките да извършат тази задача.
image

Ануннаките били същества високи над 3 метра, с бяла кожа, дълга коса и брада. Въпреки физическите и интелектуалните си способности, те започват да се третират като вид роби. Поради тази причина анунаките скоро се разбунтували срещу своите надзиратели и поискали създаването на по-нисше същество, което да заеме тяхното място.

Нибируанците приели предложението и решили да създадат нов вид, комбинирайки гените си с най-развитите примати, живели на Земята.

Създаването на човечеството – Енки и Енлил: Забранената история за произхода на човечеството
image

Първоначално Енки и Нинмах, които били главните учени, проектирали същества със страхотна сила и големи размери, които работели за Ануннаките в мините. Но тези нови същества не можели да се възпроизвеждат. Те трябвало непрекъснато да се създават, за да постигнат оптимално производство на минерални добиви.

 

Енки и Нинмах разработили няколко прототипа на същества, докато не получили такъв, който можел да се възпроизвежда помежду си. Така че първият човешки вид е създаден под формата на Homo erectus. Всеки път, когато Нибиру се отдалечавала от Земята, част от „боговете“ се връщали на родната си планета до края на 3600-годишния цикъл. Този период шумерите наричали Сар, докато част от Анунаките остават на Земята, за да управляват златото, мините и нейните нови работници.

Въпреки това, новите хора, нарисувани по образа и подобието на своите създатели, започнали да водят спорове по земни въпроси. Също така да формират съюзи и да се бунтуват срещу своите господари, точно както анунаките. Много от тях успяват да избягат от мините и да се настанят като свободни личности другаде по Земята. Те започнали нов, но примитивен начин на живот.

След 3600 години орбиталният цикъл бил завършен отново, Нибиру отново се приближил до нашата планета и лидерите на Ануннаките се върнали на Земята. Те обаче открили, че ситуацията отново е извън контрол. Те наказали анунаките, като ги накарали отново да работят в мините. По време на краткото си посещение на Земята те започнали нови експерименти за създаване на нова, по-съвършена раса от работници.

Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – топ 10 класация

Така главният учен Енки и лекарят Нинти използвали генетична манипулация и инвитро оплождане. Те проектирали нов вид с по-значителен интелектуален капацитет, способен да мисли, да говори, да се възпроизвежда и да създава хомо сапиенс.

 

Създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени” Битие 5:2. Следователно еврейският термин Адам не се отнася за един човек. По-скоро е за първата група хора, наречени адамити или „тези, които са от земята“.

Според Сичин, древните писания предполагат, че тези „богове“ са ръководили развитието на шумерската цивилизация. И че човешката монархия е създадена, за да служи като проводник между човечеството и анунаките.
image

След раждането на човека все още имало един основен проблем. Другите хуманоидни същества, които били избягали и се разпръснали, се разширявали и разпространявали навсякъде по света. Решението дошло под формата на масивно наводнение в резултат на смущенията, които се случват в Слънчевата система в продължение на около 12 000 години.

Тогава анунаките решават да изоставят планетата и да оставят всички нейни жители на потопа. И все пак, Енки, убеден, че последното му Сътворение е твърде съвършено и уникално, решава да помогне и да спаси хората. Той инструктира Атрахазис да построи масивен ковчег в много подобна история на библейския Ной.

 

Според Зекария Сичин, последното посещение на Нибиру е било през 556 г. пр. н. е.. А Ейн, като се има предвид 3600-годишната му орбита, се очаква завръщането му през третото хилядолетие. Въпреки това той вярва, че Анунаките може да дойдат по-рано, някъде между 2090 и 2370 година. Пристигането им ще съвпадне с астрологичната промяна от епохата на Рибите към ерата на Водолея.

https://kakda.org/%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b5%d0%bd%d0%bb%d0%b8%d0%bb-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80/






Гласувай:
24



1. noir - ~ N ~
18.12.2022 22:40
Човек трябва винаги да чете с едно на ум, че понякога Хенри, Сичин и Фон Динекeн имат тенденцията да си измислят повече и от мен :-D :-D :-D
цитирай
2. avangardi - Здравей, принце!
18.12.2022 22:49
noir написа:
Човек трябва винаги да чете с едно на ум, че понякога Хенри, Сичин и Фон Динекeн имат тенденцията да си измислят повече и от мен :-D :-D :-D

Задължително чети внимателно :))) Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8360932
Постинги: 1981
Коментари: 10406
Гласове: 95952
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930